wykropkowana
Temat: Duże bataliony.
Bój za miasto - to oddzielny temat. Chociaż, jak wariant, można roztłukiwać batalion plutonu, które pracowały by tyralierami, przysłaniając przyjaciel, przyjaciela, a w tych miejscach gdzie pozwalało by miejsce, znów zbierały się do jednego batalionu.
Teraz jeszcze raz o dużych zbiorczych pododdziałach. O doświadczeniu ludzi w polskiej formie znam, ale mnie silniej niepokoi pytanie, o stworzeniu zbiorczych pododdziałów, które walczą na innej stronie pola.
Źródło: oldartillery.pl/forum/viewtopic.php?t=498
Temat: Tajniki pieczenia mięsa?
...pieczenia mięsa? Zwracam się z prośbą do mam bardziej biegłych w pieczeniu mięs o rady dotyczące pieczenia. Jakie zaprawy do jakiego mięsa, w jakiej temperaturze piec, co robić żeby mięso było kruche... Powiem szczrze że pieczenie robię od niedawna, wcześniej wydawało mi się to strasznie trudne, Teraz stwierdzam że jest to jedna z łatwiejszych form przyrządznaia posiłku - nie trzeba ciąć, roztłukiwać tylko wsadza się w zaprawę na noc a potem piecze - mięsko praktycznie "samo" się robi. Od jakiegoś czasu dość często piekę i choć nie jest źle to myślę ze mogłoby być lepiej. Wypraktykowałam już, że mieso jest bardziej soczyste jeśli je zawijam w folię aluminiową podczas pieczenia. Piekę w 200 stopniach ale nie wiem czy to odpowiednia temperatura? No i nie mam za bardzo pomysłu na zaprawy, najcześciej używam do...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=168376