wykropkowana
Temat: Kulinaria i inne takie gotowanie
...naskrobanej, trzy cebule duże drobno nakrajane i usiekane miałko, łyżkę pietruszki, trzy łyżki szampionów siekanych, soli, jeżeli masło i słonina niesłone i pieprzu aromatycznego. Postaw wątróbki na wolnym ogniu i nakryj, później poobracaj; gdy się zapasują, nakryj i odstaw, niech wystygną. Miej kilka jeszcze wątróbek gęsich lub cielęcych, pokraj je na skalop, zapasuj na pokrywie z finzerwą, a gdy wystygnie, tłucz w moździerzu, roztłukłszy dobrze, włóż do tego farszu z kur ze cztery łyżki; łyżkę sosu zimnego, jeżeli farsz twardy, finzerwy z pod wątróbki, pieprzu aromatycznego, soli, jeżeli trzeba, i tłucz dobrze. Zrób pasztet jak zwykle, włóż na spód farszu, na nim wątróbki z finzerwą, nakryj farszem i resztą finzerwy, połóż dwa listki bobkowe, nakryj słoniną i upiecz pasztet, jak się już powiedziało. Miej sos rzadki, ale mocny, rumiany. Na...
Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=6764