wykropkowana
Temat: Od czego zacząć żeby od razu nie zakończyć!;)
...wnioski niż z najrzetelniejszych przepisów do podstawowego wyposażenia kuchni dodałabym poza masłem, pieprzem, solą, czosnkiem i cebulą prawdziwą oliwę (jak się lubi sałatki, to fajne są różne oleje lniany, awokado, dyniowy), ocet balsamiczny, kmin rzymski i masalę (jeśli lubi się wschodnie akcenty), imbir, cynamon. no i przede wszystkim świeże zioła - rozmaryn i bazylię. te ostatnie w najgorszym wypadku mogą w kuchni służyć za rośliny ozdobnicze a i ważne są też różne sery - żółte, kozie czy pleśniowe. wystarczy odrobina tego, żeby fajnie zmienić smak, a dodawać można do prawie do wszystkich niesłodkich potraw. ja kładę sery nawet na jajko sadzone moim zdaniem w kuchni chodzi głównie o to, żeby się nie nudziło
Źródło: kobiety-kobietom.com/forum/viewtopic.php?t=9730